Om het mogelijk te maken dat ieder kind/ iedereen lid kan worden van Scouting hebben we, verspreid door het jaar enkele acties waarmee we onze clubkas een beetje kunnen spekken. Naast dat het voor onze leden leerzaam is laten we ons op deze manier ook zien in het dorp.  En op deze manier kunnen we de contributie betaalbaar houden.

Potgrondactie

Al 3 jaar lang zetten heel veel inwoners in Winkel en Niedorp hun bloemetjes buiten met de potgrond geleverd tot in de tuin door DRG Scouting Niedorp!  Een actie waar we trots op zijn. Ieder jaar voeren we eind maart 1 dag actie. Alle leden gaan in groepjes langs de deuren om zakken potgrond te verkopen.

De actiedag van 2018 is inmiddels geweest maar ook volgend jaar komen we weer langs! Hou hiervoor de website/facebook en de Niedorper vanaf januari/februari in de gaten.

Oranje Fonds Collecte

Sinds 2017 organiseren wij als vereniging de Oranje Fonds Collecte in de collecte gebieden Nieuwe Niedorp en Winkel.  Bij de Oranjefonds Collecte is 50% van de opbrengst voor de collecterende vereniging.  In 2018 staat de collecteweek eind mei in de agenda & is het mogelijk om ook online te doneren. (bij online doneren is ook 50% van de opbrengst voor de vereniging)

Opbrengst 2017: Totaal €1483,44 (opbrengst Scouting Niedorp €741,72)