Om het mogelijk te maken dat ieder kind/ iedereen lid kan worden van Scouting hebben we, verspreid door het jaar enkele acties waarmee we onze clubkas een beetje kunnen spekken. Naast dat het voor onze leden leerzaam is laten we ons op deze manier ook zien in het dorp.  En op deze manier kunnen we de contributie betaalbaar houden.

Potgrondactie

Al 3 jaar lang zetten heel veel inwoners in Winkel en Niedorp hun bloemetjes buiten met de potgrond geleverd tot in de tuin door DRG Scouting Niedorp!  Een actie waar we trots op zijn. Ieder jaar voeren we eind maart 1 dag actie. Alle leden gaan in groepjes langs de deuren om zakken potgrond te verkopen.

De actiedag van 2019 is inmiddels geweest maar ook volgend jaar komen we weer langs! Hou hiervoor de website/facebook en de Niedorper vanaf januari/februari in de gaten.

Scouting Loterij

Vanaf 2019 doen wij als groep weer mee met de Scouting Loterij. Onze leden verkopen loten waarbij een deel van de opbrengst gelijk voor de vereniging is. In de periode maart t/m mei proberen we zoveel mogelijk loten te verkopen. De officiële verkoopperiode loopt tot oktober.

Oranje Fonds Collecte

In 2017 en 2018 organiseerden wij als vereniging de Oranje Fonds Collecte in de collecte gebieden Nieuwe Niedorp en Winkel.  Bij de Oranjefonds Collecte is 50% van de opbrengst voor de collecterende vereniging.

Opbrengst 2017: Totaal €1483,44 (opbrengst Scouting Niedorp €741,72) Opbrengst 2018: Totaal €888,72 (opbrengst Scouting Niedorp €444,36)