Van 1610 tot 1682 leefde in Nieuwe Niedorp de beroemde wis- en sterrenkundige Dirck Rembrantsz van Nierop.  Toen de vereniging werd opgericht is er gekozen voor de naam; Dirck Rembrantsz Groep, later afgekort tot DRG. De laatste jaren wordt ook de naam Scouting Niedorp gebruikt.

Onze leden komen uit verschillende omliggende dorpen. Ze komen onder andere uit; Nieuwe Niedorp, Winkel, Hoogwoud, Abbekerk, Twisk, Opmeer, Spanbroek, ’t Veld, Oude Niedorp, Oudkarspel, Opmeer, Middenmeer, Heerhugowaard, Aartswoud…

Vanaf de oprichting tot einde seizoen 2018 maakte de groep gebruik van de ruimte die Onder de Kastanje aan Paadje 22 te Nieuwe Niedorp biedt. Vanaf augustus 2018 vinden alle speltakopkomsten en groepsactiviteiten plaats in ons eigen gebouw.

Vanaf januari 2017 zijn wij druk bezig met het realiseren van ons eigen onderkomen op het terrein van buitenbad de Rijd te Nieuwe Niedorp. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de pagina;

Nieuwe club gebouw

Stichting Scouting Niedorp

Stichting Scouting Niedorp beheert het nieuwe gebouw en de materialen van de vereniging. Hierdoor kan de vereniging zich volledig bezig houden met de ‘spelactiviteiten’ en de ‘jeugdleden’.  De meerderheid van de leden binnen de stichting zijn ook lid van de vereniging.

In de stichting zitten op dit moment:

Gea Koops, Peter Vleugel, Albert Visser, Yorina van der Putten, Gerrit Spijker