Om het mogelijk te maken dat ieder kind/ iedereen lid kan worden van Scouting hebben we, verspreid door het jaar enkele acties waarmee we onze clubkas een beetje kunnen spekken. Naast dat het voor onze leden leerzaam is laten we ons op deze manier ook zien in het dorp.  En op deze manier kunnen we de contributie betaalbaar houden.

Potgrondactie

Al een aantal jaar zetten heel veel inwoners in Winkel en Niedorp hun bloemetjes buiten met de potgrond geleverd tot in de tuin door DRG Scouting Niedorp!  Een actie waar we trots op zijn. Ieder jaar voeren we eind maart 1 dag actie. Alle leden gaan in groepjes langs de deuren om zakken potgrond te verkopen.

Komende actiedag:  Een Zaterdag in maart 2025! 

Onze bestelsite is momenteel weer gesloten. Er zijn nog enkele zakken potgrond verkrijgbaar bij Boerderijwinkel Veldzicht in ’t Veld. Als u daar uw potgrond koopt steunt u evengoed nog onze vereniging.

De potgrondactie hebben we in 2020 helaas moeten annuleren ivm. de maatregelen rond het Corona virus.

Online Potgrondactie: In 2021 konden wij helaas niet langs de deur verkopen maar hebben we via onze webwinkel potgrond verkocht. Ook nu stonden veel plantjes in onze potgrond. In 2022 hebben we de online webwinkel en het huis aan huis verkopen gecombineerd. Ook dat was een succesvolle actiedag! Deze formule gaan we zoals het er nu naar uit ziet de komende jaren voortzetten.

Tot maart 2025!

VOMAR Klantenkaart actie 

Steun onze club en spek eenvoudig én kosteloos de clubkas door boodschappen te doen bij Vomar! Meedoen is heel simpel: download de Vomar-app en maak een digitale Klant-is-Koning kaart aan. Koppel deze aan de club met onze unieke clubcode: SCNI2023  en scan je kaart altijd bij je boodschappen. Zo spaar je automatsich mee! Het kost jou dus niets extra en de opbrengst kan flink oplopen. Lees alles over clubsparen op www.vomar.nl/cik

Scouting Loterij

Vanaf 2019 doen wij als groep weer mee met de Scouting Loterij. Tijdens de bouw van ons eigen onderkomen hebben wij vanuit het Scouting Nederland Fonds ook een flinke bijdrage ontvangen.  Onze leden verkopen loten waarbij een deel van de opbrengst gelijk voor de vereniging is. In de periode maart t/m mei proberen we zoveel mogelijk loten te verkopen. De officiële verkoopperiode loopt tot oktober.

Oranje Fonds Collecte

In 2017 en 2018 organiseerden wij als vereniging de Oranje Fonds Collecte in de collecte gebieden Nieuwe Niedorp en Winkel.  Bij de Oranjefonds Collecte is 50% van de opbrengst voor de collecterende vereniging.

Opbrengst 2017: Totaal €1483,44 (opbrengst Scouting Niedorp €741,72) Opbrengst 2018: Totaal €888,72 (opbrengst Scouting Niedorp €444,36)