Om het mogelijk te maken dat ieder kind/ iedereen lid kan worden van Scouting hebben we, verspreid door het jaar enkele acties waarmee we onze clubkas een beetje kunnen spekken. Naast dat het voor onze leden leerzaam is laten we ons op deze manier ook zien in het dorp.  En op deze manier kunnen we de contributie betaalbaar houden.

Potgrondactie

Al een aantal jaar zetten heel veel inwoners in Winkel en Niedorp hun bloemetjes buiten met de potgrond geleverd tot in de tuin door DRG Scouting Niedorp!  Een actie waar we trots op zijn. Ieder jaar voeren we eind maart 1 dag actie. Alle leden gaan in groepjes langs de deuren om zakken potgrond te verkopen.

De potgrondactie hebben we in 2020 helaas moeten annuleren ivm. de maatregelen rond het Corona virus.

Online Potgrondactie 2021: Dit jaar konden wij helaas niet langs de deur verkopen maar hebben we via onze webwinkel potgrond verkocht. Tot maart 2021!  link

Scouting Loterij

Vanaf 2019 doen wij als groep weer mee met de Scouting Loterij. Onze leden verkopen loten waarbij een deel van de opbrengst gelijk voor de vereniging is. In de periode maart t/m mei proberen we zoveel mogelijk loten te verkopen. De officiële verkoopperiode loopt tot oktober.

Oranje Fonds Collecte

In 2017 en 2018 organiseerden wij als vereniging de Oranje Fonds Collecte in de collecte gebieden Nieuwe Niedorp en Winkel.  Bij de Oranjefonds Collecte is 50% van de opbrengst voor de collecterende vereniging.

Opbrengst 2017: Totaal €1483,44 (opbrengst Scouting Niedorp €741,72) Opbrengst 2018: Totaal €888,72 (opbrengst Scouting Niedorp €444,36)