Onze vereniging draait op vrijwilligers. Vrijwilligers die zich wekelijks inzetten om jeugdleden iedere week weer een te gekke opkomst te bieden, vrijwilligers die meehelpen met groepsactiviteiten, vrijwilligers die zich bezig houden met de organisatorische en bestuurlijke zaken van de vereniging, vrijwilligers die ons gebouw onderhouden… als groeiende vereniging kunnen we altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken.

Wilt u zich mogelijk inzetten als vrijwilliger bij onze vereniging? Dat kan! Graag gaan we in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Contact opnemen kan via het kopje; contact

Vrijwilligers beleid

Alle vrijwilligers hebben een VOG geregistreerd staan, deze worden periodiek opnieuw aangevraagd zodat er altijd een recente (max 5 jaar) VOG geregistreerd staat in het systeem. Daarnaast houden onze vrijwilligers zich aan de gedragscode van Scouting Nederland.

Regelmatig bespreken we in ‘kader’ bijeenkomsten hoe wij met onze leden omgaan, onderling leren vrijwilligers van en met elkaar hoe ze het beste met de kinderen om kunnen gaan. Daarnaast heeft iedere vrijwilliger de mogelijkheid om ’training’ te volgen via de Scouting Academy.

Als er iets niet lekker gaat…

“Als er sprake is van een calamiteitensituatie, zoals grensoverschrijdend gedrag, een ongeluk of een sterfgeval, staan onze bestuursleden je graag te hulp. Ook kun je altijd contact opnemen met het landelijk opvangteam. Dit team bestaat uit landelijk vrijwilligers die groepsbesturen adviseren over hoe ze hiermee om kunnen gaan. Deze vrijwilligers zijn ervaren in de hulpverlening en hebben veel ervaring met dit soort situaties. Zij verwijzen Scoutinggroepen indien nodig door naar de juiste instanties. Meer informatie over het Landelijk opvangteam is hier te lezen.”